joi, 14 decembrie 2017

Algele marine

Dacă în urmă cu 300 de ani, în ţările orientale se consumau doar 6 specii de alge, astăzi, s-a ajuns la 20 de specii, din totalul de peste 20.000 de specii de alge care există în apele lumii. Algele marine sunt de mai multe feluri: verzi, roşii, brune şi albastre.
Marea calitate a algelor este conţinutul bogat în compuşi minerali, al căror principal rol este regenerarea! În compoziţia algelor intră oligoelemente cantităţi semnificative de iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fosfor, sulf, clor, cupru, siliciu.
Algele proaspete sau uscate natural conţin şi vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP. Reprezintă o sursă proteică prin acizii aminaţi (metionina, serina, acid glutamic, cistina), dar conţin şi glucide, clorofila, substanţe antibiotice şi au un conţinut uriaş în fibre de celuloză. 
Consumate intern, ca hrană sau în cure speciale, algele stimulează glandele endocrine şi imunitateastimulează circulaţia sângelui, combat retenţia, au efect antiinflamator şi antireumatic, pot corecta unele forme de hipotiroidie. Fibrele alimentare din alge împiedică depunerea de grăsimi pe pereţii vaselor sangvine şi reduc astfel riscul de ateroscleroză şi infarct miocardic. 
Prin conţinutul bogat în potasiu şi iod,algele remineralizează şi sunt recomandate persoanelor care urmează tratament cu diuretice, ajutând şi în curele de slăbire şi remodelare corporală. Clorofila din componenţa lor are un efect regenerant şi un apreciabil efect antibacterian.
Numeroase studii au demonstrat eficacitatea extraselor din alge în cazul infecţiilor cu diverse tipuri ale virusului herpetic, cu virusul gripal A şi HIV. Algele au efect energizant şi asupra ficatului, facilitând eliminarea toxinelor şi scăzând astfel nivelul de stres din organism.
1. Protejează ochii
Efectul antiinflamator-ocular exercitat de fucoxanthinul prezent în algele marine are rezultate bune în prevenirea cataractei – opacifierea capsulei posterioare care poate să apară în urma operaţiei de cataractă. Fucoxanthinul este utilizat în crearea de produse utilizate în implanturi oculare în chirurgia cataractei, pentru a evita riscul de post-cataracă.
2. Efecte anti-cancer
Algele conţine agenţi anti-cancer, care s-au dovedit a fi edicienţi în lupta împotriva cancerului de colon sau a leucemiei. Algele marine brune conţin glicoproteină şi polizaharide sulfatate care stimulează puternic stimulent imunitar, combate infecţiile şi tumorile maligne. Studiile recente au arătat rezultate promiţătoare în folosirea algelor pentru tratarea cancerului de sân. Algele au efect de inhibare a dezvoltării celulelor canceroase maligne.
3. O sursă mare de iod
Algele sunt bogate în iod – un nutrient esenţial pentru toate grupele de vârstă. Este esențial pentru reglarea normală a funcţiei tiroidiene, care implică de asemenea creierul şi glanda pituitară. Lipsa de iod din organism poate duce la anomalii, cum ar fi extinderea tiroidiană sau guşa, hipotiroidism sau retard mental. Iodul este extrem de important în timpul sarcinii şi alăptării pentru dezvoltarea normală a celulelor cerebrale ale copilului.
4. Ajută la slăbit
Cercetările stiinţifice au demonstrat că algele marine comestibile posedă efecte anti-obezitate. Compusul fucoxanthin din alge ajută la reducerea acumularea de grăsimie şi ajută la pierderea în greutate. Datorită capacităţii sale de a promova oxidarea grăsimilor, algele marine sunt utilizate pentru fabricarea pastielelor de tip pansament-gastric.
5. Spriină sănătatea digestivă
Algele marine au un efect laxativ uşor şi ajută în menţinerea unei digestii sănătoase. Stimulează eliberarea de enzime digestive, susţin absorbţia de substanţe nutritive şi facilitează metabolismul grăsimilor. Polizaharidele din alfe au efecte unor prebiotice asupra intestinului, îmbunătăţind astfel funcţia bacteriilor benefice din stomac, protejând totodată peretele stomacului împotriva bacteriilor dăunătoare.
6. Previn diabetul zaharat
Fucoxanthinul este un compus prezent în algele brune care s-au dovedit eficient în exercitarea unui efect anti-diabetic. Împreună cu aceasta, absorbţia trigliceridelor din alge marine ajută de asemenea în cazurile de diabet.
7. Combat cariile dentare
Extractele de alge marine mai sunt apreciate pentru efectul lor preventiv în apariţia cariilor dentare. Proprietăţile anti-inflamatorii sunt responsabile pentru îmbunătăţirea funcţionării glandelor salivare. Acestea fac ţesuturile orale mai rezistente.
8. Proprietăţi anti-coagulante
Algele marine au proprietăţi anticoagulante – diluanţi de sânge care pot preveni formarea cheagurilor de sânge şi pot reduce riscul de accident vascular cerebral, cardiac sau obstrucţie la nivelul venelor şi arterelor.
9. Detoxifică organismul
Alge au capacitatea de a curăţa organismul şi de facilita eliminarea deşeurilor toxice. Acestea au puterea de a absorbi materialele toxice, inclusiv metalele grele precum plumbul, mercurul şi alte substanţe poluante indigerate, şi de a le elimina apoi din organism prin intermediul tranzitului intestinal.
10. Menţin sănătatea inimii
Algele scad nivelul de trigliceride şi colesterol din organism. Acest lucru ajută la menţinerea unei inimi sănătoase, circulaţiei netede în vasele de sânge şi laprevinirea bolilor letale de tipul insuficienţei cardiace, aterosclerozei şi a altor boli ale arterelor periferice.
11. Promovează o piele sănătoasă şi strălucitoare
Bogăţia de vitamine esenţiale, minerale, aminoacizi şi antioxidanţi din alge ajută la păstrarea pielii revitalizate, hidratate şi tinereşti. Aceste elemente protejează pielea împotriva efectelor nocive ale poluanţilor de mediu şi încetinesc procesul de îmbătrânire a pielii. Proprietăţile anti-inflamatorii prezente în algele marine sunt utile în tratarea erupţiilor cutanate şi rănilor. fito-nutrienţii cresc fluxul de sânge și dau o strălucire sănătoasă a feţei. Împachetările cu alge marine curăţă pielea de toxinele din pori. Băile cu alge marine au fost admirate în special de britanici şi irlandezi de secole, pentru efectul lor terapeutic.
12. Fac părul des şi lucios
Continutul ridicat de minerale din alge ajută la creşterea sănătoasă a părului. Ele ajuta la consolidarea rădăciniii şi a foliculilor de păr, făcând firul de păr gros şi lucios. Având în vedere acest efect benefic, algele marine sunt ingrediente valoroase în procesul de fabricaţie de şampoanelor şi balsamurilor de păr.
Algele marine – Precauţii
Consumul de alge marine excesiv poate creşte cantitatea de iod peste nivelurile acceptabile. Acest lucru poate creşte hormonii de stimulare tiroidiană care poate provoca guşa sau alte afecţiuni tiroidiene, inclusiv cancerul tiroidian.
Algele conţin unele concentraţii de metale grele şi substanțe chimice, cum este mercurul, plumbul sau arsenicul, care pot fi otrăvitoare. Consum excesiv de alge poate provoca leziuni cerebrale, probleme gastro-intestinale, boli de rinichi sau cancer. În afară de aceasta, persoanele care au restricţii la consumul de sare trebuie să fie atenţi la conţinutul de sodiu din alge.
Algele marine pot interacţiona cu anumite medicamente anti-tiroidiene sau anticoagulante.
Pe Asianfood.ro găsiți o gama variată de alge pe care fie le mâncat o ca snacks-uri, fie le folositi la salate, supe sau rulouri cu orez cum ar fi sushi si limba.

Sursa csdi.ro si lataifas.ro

sâmbătă, 11 noiembrie 2017

Ciorba de peste traditionala

Ingrediente: cartofi, ceapă, ardei gras, roşii, peste de mai multe feluri.
Se pune  la foc  vasul in care se va prepara ciorba cu apa si legumele ,fara roşii . Morcovul si ardeiul le-am tăiat în jumatate, ceapă intreaga si cartofii in patru.
Se  lasă la fiert pană cand cartofii sunt aproape fierţi, se săreaza  ciorba, se adaugă pestele si nu se  amesteca, doar se va scoate spuma . Se fierbe cam 15-20 min. Cu 5 minute înainte de final introduceţi roşiile taiate cubuleţe, eu azi am pus putin suc de rosii pentru ca nu am vrut sa folosesc rosii din magazin. Cand  peştele este fiert se  pune oţetul si leusteanul tocat.
Se serveste cu mujdei de usturoi.




vineri, 6 octombrie 2017

Biscuiti Sanatosi

În septembrie am primit spre testare de la Buzzstore si de la  Gerble Expertul Dietetic patru sortimente de biscuiti.
Biscuiti Gerble sunt bogați in vitamine si minerale, fără coloranti si conservanti, din faina netratata chimic in timpul stocării. Conțin exclusiv arome naturale si au un continut redus de zahar, sare si grădini. Bogați in fibre care mențin o digestie sănătoasă, omega3 care reduce nivelul colesteroluluisi reglează nivelul grădinilor si antioxidanti naturali, îmbogățiți cu vitamina E, care protejează împotriva stresului oxidativ.

Biscuitii Miere Castane In sunt bogați in omega3 si sunt preferatii mei la cafeaua de dimineata, sunt gustosi, crocanti si sătiosi. 3-4 biscuiti sunt suficienti pana la masa de prânz.

Biscuitii Mărțișoare si Germeni de Grau sunt sursa de fibre, bogați in vitamina E, ii prefer ca si gustate la servici alături de un ceai.

Despre Biscuiti cu Chia pot sa va spun ca sunt sursa de omega3, bogati in fibre, crocanti, au un gust bun si sunt preferatii copilului meu. În pachetelul lui pentru scoala se gasesc in fiecare zi 2 biscuiti cu Chia.

Biscuitii cu Miere si Susan sunt bogați in fibre, gustosi, dar cam dulci pentru gustul meu, însă au fost preferatii colegei mele de servici, Ioana.

După depistarea acestor biscuiti am fost curioasă si de alt sortiment asa ca i-am cumpărat pe cei cu musli care sunt foarte buni.

Va recomand sa încercați Biscuitii Gerble, sunt deliciosi, sănătoși si sigur veti gasi un sortiment pe gustul vostru. Înlocuiți gusturile nesănătoase cu Biscuitii Gerble.

marți, 5 septembrie 2017

Salata de alge cu somon afumat

Ingrediente pentru 2 portii:
30g alge kelp
50-70 g somon afumat
1 catel de usturoi
1 morcov mic
1 lingura sos de soia
1 lingurita otet de orez sau de mere
1 lingurite de susan
2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui

Preparare:
Algele la inmuiat in apa rece pentru circa 30 minute; in acest timp, aruncati de vreo 3 ori apa si le clatiti bine - astfle dispare mirosul acela suparator de alga, eu le-am mai spălat de câteva ori după aceste 30 min.
Taiati morcovul fasiute subtiri sau cumulate.
Usturoiul se piseaza bine.
Taiati somonul bucatele.
Scurgeti algele bine si taiati-le de mărime potrivita.
Intr-o tigaiese încinge uleiul de masline se adauga altele si morcovi si se calea putin.
Intr-un bol mic se amesteca uleiul de susan, sosul de soia, usturoiul, oțelul.
Intr-un bol de pun algele cu M orcovul, când s-ai răcit se adauga somnul si sosul de mai sus. Se amesteca bine, iar deasupra de presară seminte de susan.

sâmbătă, 19 august 2017

Japchae de legume sau legume in stil coreean

Ei bine din ciupercile ramase la reteta pleurotus pane am ales sa pregatesc ceva tot cu iz de Coreea.

Ingrediente
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 morcov
1 ceapa
300 g ciuperci pleurotus

Preparare
Taiati subtire morcovul, ardeiul gras, ceapa, apoi incingeti o tigaie cu putin ulei si caliti legumele cu putina sare.
Taiati ciupercile de marime potrivita si prajiti-le cu 2 linguri de sos de soia.
Introduceti intr-un bol toate ingredientele si un catel de usturoi pisat si amestecati-le bine cu ulei de susan, sos de soia si piper.
Pofta buna!

Pleurotus pane

Ce faci atunci cand cumperi 1/2kg de ciuperci pleurotus dar nu stii ce sa gatesti cu ele? Ei bine eu m-am gandit sa incerc sa gatesc ceva cu iz de Coreea.
Am spalat ciupercile si le-am impartit in palarii mai mari si restul, ca in poza.


Palariile le-am fiert 5 minute in apa cu sare, apoi le-am pus la scurs. Intre timp am facut un aluat ca de clatite dintr-un ou, putina apa minerala si faina. Am dat fiecare palarie prin aluat si le-am prajit in ulei incins, apoi le-am scos pe servet absorbant. Intr-un bol am pregatit un sos din 2 linguri de sos de soia, 2 catei de usturoi pisati, 1 lingurita otet de orez si o lingurita zahar.
Daca nu va place sosul de soia puteti manca mai romaneste cu mujdei de usturoi.
Este delicios.
Pofta buna!


joi, 25 mai 2017

Mic dejun cu mei

Meiul este un aliment străvechi. Se numără printre cele 12 superalimente naturale pentru întărirea sănătăţii, prezentate de dr Gillian McKeith în volumul “Living Food for Health”: germenii de mei, germenii de quinoa, lucerna, orzul verde, aloe vera, semințele de inpătrunjelul, algele marine (dulse, nori), ştevia, semințele de floarea-soarelui, algele sălbatice verzi-albastre.
Mei, un superaliment
Meiul este cunoscut mai degrabă ca fiind hrană pentru păsări, decat pentru oameni.
Meiul este bogat în complexul vitaminic Bmagneziufierpotasiufosfor și este o sursă bună de fibre și proteine. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.
O ceașcă de 180gr de mei fiert conține:
Vitamina A – 5 IU
Vitamina C – 0 mg
Vitamina B1 – .18 mg
Vitamina B2 – .14 mg
Folat – 33 mcg
Potasiu – 108 mg
Fosfor- 174 mg
Magneziu – 77 mg
Mangan – 0.47 mg
Calciu – 5 mg
Sodiu – 3 mg
Fier – 1.09 mg
Meiul conţine substanţele nutritive care permit aparatului digestiv să-şi îndeplinească funcţiile în condiţii optime. Indigestia cronică, gazele, balonările, greaţa, ulceraţiile sto­macale şi hiperaciditatea sunt probleme care se pot rezolva cu ajutorul consumului de mei. Datorită conținutului mare de magneziu este recomandat persoanelor care suferă de probleme cardiace; magneziul ajută la reducerea presiunii arteriale și a infarcturilor, alină atacurile severe de astm și migrenele.
Cantitatea mare de magneziu şi siliciu conferă meiului proprietatea de a proteja ţesuturile pentru a avea piele, buze, păr şi unghii sănătoase, în timp ce niacinul din mei (vitamina B3) ajută la reducerea colesterolului. Conține și acid folic, necesar în producerea de noi celule, ca urmare esențial pentru gravide și pentru copiii mici tocmai pentru ca în cazul lor celulele noi se produc într-un ritm mai alert. Este totodată bogat în fier și, alături de fasole și soia, este recomandat în regimul vegetarienilor.
Printre alte beneficii enumerăm:
– oferă un plus de energie
– con­ţine compuşi antifungici și antimicotici, capabili să oprească extinderea ciupercilor și micozelor
– proprietățile diuretice sunt de ajutor la tonifierea rinchilor
– este foarte benefic dacă este inclus în alimentația zilnică în cazurile de greață din primele luni de sarcină
– este folositor în cazurile de diaree (prăjit înainte de a fi gătit), indigestie, stări de vomă
– îndepărtează mirosul neplacut al gurii datorită proprietăților bactericide (respirația urât mirositoare este semnul unei digestii slabe şi al înmulţirii bacteriilor)
Meiul este așadar o cereală foarte versatilă, putând fi combinat atât cu fructe, cât și leguma. (Sursa diversificată.ro)

Mei, mic dejun by Cerasela 

Ingrediente:
132g mai
200 ml lapte
300 ml apa
6-8 curmale
2 linguriță miere 
1 lingutita rasa scorțișoară
Fructe

Preparare:
Intr-o cratiță de pun ingredientele mai putin fructelor. Se pune cratiță la foc mare pana începe sa clocoteasca, apoi se acoperă si se dă focul la mic. Se lasa la fiert cam 25 min. După ce a fiert se lasa sa se răcească, de adaugă miere daca doriti mai dulce. Se orneaza cu fructe.
Daca nu va place scorțișoară puteti sa nu puneti si sa serviți doar cu fructe sau sa puneti doar putina scorțișoară la sfarsit.

Mi-au iesit 2 porții.



luni, 15 mai 2017

Schauma Nature Moments vs Londa Profesional

Am sa va impartasesc o parere personala si cinstita nu pentru a face reclama.
Acum ceva timp am primit de la BUZZstore samponul Schauma Nature Moments Provence Herbs Lavander pe care l-am incercat si am fost foarte multumita. Face spuma bogata, parul miroase frumos si e stralucitor, volumul tine 3 zile fara probleme.
Mergand la salon sa ma tund mi-am cumparat un sampon Londa Profesional Impressive Volume. Fata de Schauma mi se pare mult mai prost. Am facut coji, parul nu avea stralucire, iar a doua zi deja mi se parea ca e imbacsit.
Încântată de parul meu plin de volum si stralucitor
#naturemoments
#buzzschauma


sâmbătă, 13 mai 2017

Vegeta - condimente lichide pentru marinare

M-am inscris pe Buzzstore la campania Vegeta condimente lichide pentru marinare si am fost selectata.
Am primit 5 plicuri cu condimente lichide pe care le-am testat cu mare bucurie:

Cu ocazia aniversarii cununiei civile am testat Vegeta grill condiment lichid barbeque pentru marinare. Am marinat spata de porc pe care am facut-o la gratar si am servit alaturi de cartofi la cuptor.

 Intr-o seara am incercat Vegeta condiment lichid cu usturoi pentru marinare. A fost atat de bun ca nu am apucat sa fac poza la copanelele fripte.

Mi s-a facut pofta de ceva bun si deosebit, asa ca am incercat Vegeta condiment lichid cu bere pentru marinare. Am marinat spata de porc pe care am pregatit-o la gratar si am servit-o alaturi de ciuperci la gratar, salata de ardei copti si kimchi(muraturi coreene)

Am mers la curte la o prietena si am facur un gratar. M-am gandit sa incerc Vegeta condiment lichid universal pentru marinare asa ca am luat niste fleica pe care am marinat-o si am fript-o. A fost foarte apreciata.

 Si pentru ca imi mai ramasese Vegeta grill condiment lichid picant pentru marinare si prietenii s-au anuntat ca vin pe la noi m-am gandit sa le prepar ceva mai deosebit. Asa ca am ales sa gatesc o reteta coreeana in stil romanesc.

Dakgangjeong( pui picant)

Ingrediente
aproximativ 800 g ciocanele aripi de pui
1 plic Vegeta grill condiment lichid picant pentru marinare
2/3 ceasca amidon de cartof sau amidon de porumb
4 catei de usturoi tocati
¼ cană sos de soia
½ ceasca sirop de orez sau de porumb sirop sau miere
1 lingura otet alb
1 lingura zahar brun
1 lingura seminte de susan
Ulei de floarea soarelui

Carnea de pui se pune intr-un castron,se toarna Vegeta grill condiment lichid picant pentru marinare, se amesteca si se lasa la marinat
Dupa ce s-a marinat dam aripiorele prin amidon si le prajim in ulei incins.
Se încălzește o tigaie mare(wok) la foc mare - mediu. Adauga 2 linguri de ulei de gătit, usturoi tocatSe amestecă cu o lingură de lemn aproximativ 30 de secunde. Se adauga sos de soia, sirop de orez, oțet. Se amestecă si se lasa sa fiarba pentru câteva minute, se adauga zaharul brun.
Când sosul face bule se adauga carnea și se amestecă bine cu o lingura de lemn pentru acoperirea aripioarelor cu sos. Deasupra se presara seminte de susan. 



#buzzvegeta

Dupa ce le-am testat pe toate 5 pot spune ca toate au fost bune,dar preferatelemele vor ramane Vegeta grill condiment lichid barbeque pentru marinare si Vegeta grill condiment lichid picant pentru marinare.

Multumesc Buzzstore

joi, 20 aprilie 2017

Primavara in farfurie

De Paste am fost la parinti iar cand am plecat mi-am adunat stevie din gradina.
Fiidca tot a venit iarna afara m-am gandit ca ar fi bine sa aduc primavara in farfuriile noastre, asa ca am facut Foi cu lapte si Mancare de stevie.

Foi cu lapte

Ingrediente:
Un castron mai mare cu varf de stevie cruda( sau cam 3 pumni stevie oparita)
1 ceapa uscata
2 leg marar
3 l lapte batut
Sare

Preparare:
Intr-o oala se pune apa la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga stevia si se fierba cam 5 min, apoi se scurge si se toaca marunt.
In oala se pune ulei si se caleste ceapa tocata. Peste ceapa calita se adauga stevia tocata si o calim putin si pe ea, apoi se adauga laptele batut si se lasa da dea in cateva clocote. La sfarsit dupa ce inchidem focul saram dupa gust si adaugam mararul.
Aceasta ciorba este acrisoara si este gustoasa si rece si calda.

Mancare de stevie

Ingrediente
Stevie( eu am avut cam o stecuratoare)
2 fire de ceapa verde
1 fir usturoi verde
1 lingura pasta de tomate
Sare

Preparare:
Intr-o oala se pune apa la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga stevia si se fierbe cam 3-4 min, apoi se scurge. Se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o cratita se pune ulei si se caleste ceapa si usturoiul, se adauga stevia pe care o calim putin, apoi adaugam pasta de tomate si zeama de cand am fiert stevia si lasam sa dea in 2-3 clocote. Se adauga sare dupa gust. Se serveste cu ou ochi.




miercuri, 19 aprilie 2017

Inspirat de natura, creat de Schwarzkopf

Schwarzkopf vine cu o noua gama de sampoane create din esente 100% de origine naturala, neconținând niciun fel de siliconi sau coloranți artificiali, speciale pentru fiecare tip de par si blânde cu pielea capului. #buzzschauma si #naturemoments
Samponul si balsamul SCHAUMA NATURE MOMENTS Honey Elixir & Barbary Fig Oil(miere si ulei de cactus) recomandate parului uscat si fragil, fortifică firul de păr și îl hrănește prevenind degradarea sa.
Samponul si balsamul SCHAUMA NATURE MOMENTS Raspberry & Sunflower Oil(zmeura si ulei de floarea soarelui) protejează culoarea părului vopsit sau decolorat, îl hrăneşte si îi reda strălucirea.


Samponul si balsamulSCHAUMA NATURE MOMENTS Mediterranean Olive Oil & Aloe Vera(ulei de masline si aloe vera) sunt potrivite pentru parul deteriorat cu varfuri despicate redând-i moliciunea și aspectul sănătos. 


Samponul SCHAUMA NATURE MOMENTS Provence Herbs & Lavender(lavanda si ierburi de Provence) este destinat parului lipsit de volumsi subtire. 
Datorita lui Buzzstore am testat samponul SCHAUMA NATURE MOMENTS Provence Herbs & Lavender si am fost foarte incantata, parul meu miroase minunat si chiar si in a treia zi de la spalare este plin de volum. 


Relaxare

Desi e zi lucratoare azi sunt acasa, am concediu. Vremea este capricioasa si nu ma pot bucura de verdeata primaverii, asa ca m-am hotarat sa ma relaxez cu un cappuccino si ultimul volum din seria Crossfire.

vineri, 7 aprilie 2017

Dove - Descopera frumusetea

Va spuneam ca pe 30 martie am primit kitul de testare a sapunului crema lichid Dove.
Sapunul crema lichid Dove il gasiti in 4 variante: Dove original, Dove Fresh Touch, Dove Purely Paperming Shea Butter with Warm Vanila si Dove Fine Silk.
Acest sapun este imbogatit cu 1/4 crema hidratanta astfel lasa maine fine si catifelate.
Face o spuma bogata, curata foarte bine si miroase foarte frumos.
Pe mine m-a convins sa-l trec pe lista preferintelor. Incearca-l si tu si nu vei regreta.
#buzzdove
#buzzstore







duminică, 2 aprilie 2017

Manechiura semipermanenta la tine acasa

Sigur toate doamne si domnisoarele ne dorim o manechiura frumoasa si care sa dureze mai mult timp. Unele dintre noi au ales manechiura cu gel sau acrilic altele manechiura cu oja semipermanenta. Dar unde va faceti manechiura? Eu m-am hotarat sa mi-o fac acasa, asa ca pentru inceput mi-am cumparat un kit cu oja semipermanenta si inca cateva oje semipermanente:
Am ales oja semipermanenta deoarece timpul de aplicare este mai mic decat la gel, dar se si aplica mai usor decat gelul.

Cum aplici oja semipermanenta: 
-mai intai iti cureti cuticulele, apoi cu o pila buffer se ia lucuiul la unghie, se curata cu periuta si degresant, se aplica primerul si se lasa sa se usuce 2 min.
- se aplica baza apoi se usuca la lampa, eu am o lampa cu leduri si uscarea dureaza cam 30 secunde
- se aplica culoare si se usuca, se poate da un strat sau doua, dupa fiecare strat se usuca
- se aplica un strat de top si se usuca
- se sterg unghiile cu degresant
- se da cu ulei de cuticule si lasam 5-10 min sa intre in piele apoi ne putem spala pe maini
Gata manechiura.



miercuri, 29 martie 2017

Buzzstore

Anul trecut in august o prietena a postat pe fecebook ca participa la o testare de produse. In postarea ei se facea legatura la pagina de facebook buzzstore, asa ca am intrat pe aceasta pagina sa vad despre ce este vorba. Informatiile m-au convins si am intrat pe site-ul buzzstore.ro si m-am inregistrat. Si tu te poti inregistra urmand acest link http://buzzers.ro/invite/2e9a08a19346494daceae4b18ea600e7
Urmatorul pas a fost sa ma inscriu in campaniile de testare.
Prima campanie la care am participat a fost #gourmetdestrut.
M-am inscris si la alte campanii si iata ca am fost aleasa pentru campania #buzzdove ca sa testez sapunul lichid Dove cu o patrime crema hidratanta.

In colet am primit si 5 brosuri informative, iar o parte le-am dat colegelor de servici.


Multumesc #buzzstrore.

luni, 27 februarie 2017

Prietenele mele

Iata ca si anul acesta prietelele mele m-au rasplatit cu frumusetea lor. Le am de doi ani si m-am indragostit ele.