Ei bine din ciupercile ramase la reteta pleurotus pane am ales sa pregatesc ceva tot cu iz de Coreea.
Ingrediente
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 morcov
1 ceapa
300 g ciuperci pleurotus
Preparare
Taiati subtire morcovul, ardeiul gras, ceapa, apoi incingeti o tigaie cu putin ulei si caliti legumele cu putina sare.
Taiati ciupercile de marime potrivita si prajiti-le cu 2 linguri de sos de soia.
Introduceti intr-un bol toate ingredientele si un catel de usturoi pisat si amestecati-le bine cu ulei de susan, sos de soia si piper.
Pofta buna!
sâmbătă, 19 august 2017
Pleurotus pane
Ce faci atunci cand cumperi 1/2kg de ciuperci pleurotus dar nu stii ce sa gatesti cu ele? Ei bine eu m-am gandit sa incerc sa gatesc ceva cu iz de Coreea.
Am spalat ciupercile si le-am impartit in palarii mai mari si restul, ca in poza.
Palariile le-am fiert 5 minute in apa cu sare, apoi le-am pus la scurs. Intre timp am facut un aluat ca de clatite dintr-un ou, putina apa minerala si faina. Am dat fiecare palarie prin aluat si le-am prajit in ulei incins, apoi le-am scos pe servet absorbant. Intr-un bol am pregatit un sos din 2 linguri de sos de soia, 2 catei de usturoi pisati, 1 lingurita otet de orez si o lingurita zahar.
Daca nu va place sosul de soia puteti manca mai romaneste cu mujdei de usturoi.
Este delicios.
Pofta buna!
Am spalat ciupercile si le-am impartit in palarii mai mari si restul, ca in poza.
Palariile le-am fiert 5 minute in apa cu sare, apoi le-am pus la scurs. Intre timp am facut un aluat ca de clatite dintr-un ou, putina apa minerala si faina. Am dat fiecare palarie prin aluat si le-am prajit in ulei incins, apoi le-am scos pe servet absorbant. Intr-un bol am pregatit un sos din 2 linguri de sos de soia, 2 catei de usturoi pisati, 1 lingurita otet de orez si o lingurita zahar.
Daca nu va place sosul de soia puteti manca mai romaneste cu mujdei de usturoi.
Este delicios.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)