joi, 25 mai 2017

Mic dejun cu mei

Meiul este un aliment străvechi. Se numără printre cele 12 superalimente naturale pentru întărirea sănătăţii, prezentate de dr Gillian McKeith în volumul “Living Food for Health”: germenii de mei, germenii de quinoa, lucerna, orzul verde, aloe vera, semințele de inpătrunjelul, algele marine (dulse, nori), ştevia, semințele de floarea-soarelui, algele sălbatice verzi-albastre.
Mei, un superaliment
Meiul este cunoscut mai degrabă ca fiind hrană pentru păsări, decat pentru oameni.
Meiul este bogat în complexul vitaminic Bmagneziufierpotasiufosfor și este o sursă bună de fibre și proteine. Meiul nu conţine gluten, motiv pentru care poate fi consumat fără grijă de persoanele cu intoleranţă la gluten sau la alte cereale care provoacă alergii.
O ceașcă de 180gr de mei fiert conține:
Vitamina A – 5 IU
Vitamina C – 0 mg
Vitamina B1 – .18 mg
Vitamina B2 – .14 mg
Folat – 33 mcg
Potasiu – 108 mg
Fosfor- 174 mg
Magneziu – 77 mg
Mangan – 0.47 mg
Calciu – 5 mg
Sodiu – 3 mg
Fier – 1.09 mg
Meiul conţine substanţele nutritive care permit aparatului digestiv să-şi îndeplinească funcţiile în condiţii optime. Indigestia cronică, gazele, balonările, greaţa, ulceraţiile sto­macale şi hiperaciditatea sunt probleme care se pot rezolva cu ajutorul consumului de mei. Datorită conținutului mare de magneziu este recomandat persoanelor care suferă de probleme cardiace; magneziul ajută la reducerea presiunii arteriale și a infarcturilor, alină atacurile severe de astm și migrenele.
Cantitatea mare de magneziu şi siliciu conferă meiului proprietatea de a proteja ţesuturile pentru a avea piele, buze, păr şi unghii sănătoase, în timp ce niacinul din mei (vitamina B3) ajută la reducerea colesterolului. Conține și acid folic, necesar în producerea de noi celule, ca urmare esențial pentru gravide și pentru copiii mici tocmai pentru ca în cazul lor celulele noi se produc într-un ritm mai alert. Este totodată bogat în fier și, alături de fasole și soia, este recomandat în regimul vegetarienilor.
Printre alte beneficii enumerăm:
– oferă un plus de energie
– con­ţine compuşi antifungici și antimicotici, capabili să oprească extinderea ciupercilor și micozelor
– proprietățile diuretice sunt de ajutor la tonifierea rinchilor
– este foarte benefic dacă este inclus în alimentația zilnică în cazurile de greață din primele luni de sarcină
– este folositor în cazurile de diaree (prăjit înainte de a fi gătit), indigestie, stări de vomă
– îndepărtează mirosul neplacut al gurii datorită proprietăților bactericide (respirația urât mirositoare este semnul unei digestii slabe şi al înmulţirii bacteriilor)
Meiul este așadar o cereală foarte versatilă, putând fi combinat atât cu fructe, cât și leguma. (Sursa diversificată.ro)

Mei, mic dejun by Cerasela 

Ingrediente:
132g mai
200 ml lapte
300 ml apa
6-8 curmale
2 linguriță miere 
1 lingutita rasa scorțișoară
Fructe

Preparare:
Intr-o cratiță de pun ingredientele mai putin fructelor. Se pune cratiță la foc mare pana începe sa clocoteasca, apoi se acoperă si se dă focul la mic. Se lasa la fiert cam 25 min. După ce a fiert se lasa sa se răcească, de adaugă miere daca doriti mai dulce. Se orneaza cu fructe.
Daca nu va place scorțișoară puteti sa nu puneti si sa serviți doar cu fructe sau sa puneti doar putina scorțișoară la sfarsit.

Mi-au iesit 2 porții.



luni, 15 mai 2017

Schauma Nature Moments vs Londa Profesional

Am sa va impartasesc o parere personala si cinstita nu pentru a face reclama.
Acum ceva timp am primit de la BUZZstore samponul Schauma Nature Moments Provence Herbs Lavander pe care l-am incercat si am fost foarte multumita. Face spuma bogata, parul miroase frumos si e stralucitor, volumul tine 3 zile fara probleme.
Mergand la salon sa ma tund mi-am cumparat un sampon Londa Profesional Impressive Volume. Fata de Schauma mi se pare mult mai prost. Am facut coji, parul nu avea stralucire, iar a doua zi deja mi se parea ca e imbacsit.
Încântată de parul meu plin de volum si stralucitor
#naturemoments
#buzzschauma


sâmbătă, 13 mai 2017

Vegeta - condimente lichide pentru marinare

M-am inscris pe Buzzstore la campania Vegeta condimente lichide pentru marinare si am fost selectata.
Am primit 5 plicuri cu condimente lichide pe care le-am testat cu mare bucurie:

Cu ocazia aniversarii cununiei civile am testat Vegeta grill condiment lichid barbeque pentru marinare. Am marinat spata de porc pe care am facut-o la gratar si am servit alaturi de cartofi la cuptor.

 Intr-o seara am incercat Vegeta condiment lichid cu usturoi pentru marinare. A fost atat de bun ca nu am apucat sa fac poza la copanelele fripte.

Mi s-a facut pofta de ceva bun si deosebit, asa ca am incercat Vegeta condiment lichid cu bere pentru marinare. Am marinat spata de porc pe care am pregatit-o la gratar si am servit-o alaturi de ciuperci la gratar, salata de ardei copti si kimchi(muraturi coreene)

Am mers la curte la o prietena si am facur un gratar. M-am gandit sa incerc Vegeta condiment lichid universal pentru marinare asa ca am luat niste fleica pe care am marinat-o si am fript-o. A fost foarte apreciata.

 Si pentru ca imi mai ramasese Vegeta grill condiment lichid picant pentru marinare si prietenii s-au anuntat ca vin pe la noi m-am gandit sa le prepar ceva mai deosebit. Asa ca am ales sa gatesc o reteta coreeana in stil romanesc.

Dakgangjeong( pui picant)

Ingrediente
aproximativ 800 g ciocanele aripi de pui
1 plic Vegeta grill condiment lichid picant pentru marinare
2/3 ceasca amidon de cartof sau amidon de porumb
4 catei de usturoi tocati
¼ cană sos de soia
½ ceasca sirop de orez sau de porumb sirop sau miere
1 lingura otet alb
1 lingura zahar brun
1 lingura seminte de susan
Ulei de floarea soarelui

Carnea de pui se pune intr-un castron,se toarna Vegeta grill condiment lichid picant pentru marinare, se amesteca si se lasa la marinat
Dupa ce s-a marinat dam aripiorele prin amidon si le prajim in ulei incins.
Se încălzește o tigaie mare(wok) la foc mare - mediu. Adauga 2 linguri de ulei de gătit, usturoi tocatSe amestecă cu o lingură de lemn aproximativ 30 de secunde. Se adauga sos de soia, sirop de orez, oțet. Se amestecă si se lasa sa fiarba pentru câteva minute, se adauga zaharul brun.
Când sosul face bule se adauga carnea și se amestecă bine cu o lingura de lemn pentru acoperirea aripioarelor cu sos. Deasupra se presara seminte de susan. 



#buzzvegeta

Dupa ce le-am testat pe toate 5 pot spune ca toate au fost bune,dar preferatelemele vor ramane Vegeta grill condiment lichid barbeque pentru marinare si Vegeta grill condiment lichid picant pentru marinare.

Multumesc Buzzstore