joi, 20 aprilie 2017

Primavara in farfurie

De Paste am fost la parinti iar cand am plecat mi-am adunat stevie din gradina.
Fiidca tot a venit iarna afara m-am gandit ca ar fi bine sa aduc primavara in farfuriile noastre, asa ca am facut Foi cu lapte si Mancare de stevie.

Foi cu lapte

Ingrediente:
Un castron mai mare cu varf de stevie cruda( sau cam 3 pumni stevie oparita)
1 ceapa uscata
2 leg marar
3 l lapte batut
Sare

Preparare:
Intr-o oala se pune apa la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga stevia si se fierba cam 5 min, apoi se scurge si se toaca marunt.
In oala se pune ulei si se caleste ceapa tocata. Peste ceapa calita se adauga stevia tocata si o calim putin si pe ea, apoi se adauga laptele batut si se lasa da dea in cateva clocote. La sfarsit dupa ce inchidem focul saram dupa gust si adaugam mararul.
Aceasta ciorba este acrisoara si este gustoasa si rece si calda.

Mancare de stevie

Ingrediente
Stevie( eu am avut cam o stecuratoare)
2 fire de ceapa verde
1 fir usturoi verde
1 lingura pasta de tomate
Sare

Preparare:
Intr-o oala se pune apa la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga stevia si se fierbe cam 3-4 min, apoi se scurge. Se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o cratita se pune ulei si se caleste ceapa si usturoiul, se adauga stevia pe care o calim putin, apoi adaugam pasta de tomate si zeama de cand am fiert stevia si lasam sa dea in 2-3 clocote. Se adauga sare dupa gust. Se serveste cu ou ochi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu