marți, 29 ianuarie 2019

Cornuri pentru mic dejun

Ce mai faceti?
Eu am continuat cu o nouă testare a robotului pe care l-am primit in campania de testare gratuită de la BUZZStore si Kenwood Romania, Kenwood Titanium Chef KVC7320S, de data aceasta am facut cornuri cu gem si cornuri cu zahar brun cu scorțișoara si stafide. Sunt delicioase dimineata la cafea sau alaturi de ceai sau cacao cu lapte.

Ingrediente:
1 kg faină
400 ml lapte
7 g drojdie uscată
Coaja de la 1 lămâie
Vanilie
100 ml ulei
1 linguriță sare
100 g zahar
2 ouă + 1 ou pentru uns

Preparare:
Fie ca frământări de mana fie ca frământări la robot e acelasi procedeu.
Într-un bol sau chiar in cal al robotului se pune faina cernută si se amesteca cu drojdia,  se adaugă zahărul, coaja de lămâie, oul, vanilia, sarea si laptele si se incepe framantarea, treptat se adauga si uleiul.
După ce am frământat bine aluatul îl lăsăm la dospit 1 ora. După aceea intindem foaie si tăiem triunghiuri pe care punem gem, rahat , zahar brun cu scorțișoara si stafide sau ce umplutura dorim si formăm cornurile.
Cornurile le lăsăm să dospeasca cam 15-20 min apoi le ungem cu ou batut cu putin lapte si le dăm la cuptor. Mai întâi le coacem 10 min la 160 grade , apoi la 180 până se românesc.








Eu imi iau in fiecare zi la servici cate 2 si le servesc la cafea. Piciul meu își ia 1-2 la scoala.

#buzzkenwoodtitanium  #buzzkenwood

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu