Ingrediente:
500 g ricotta
200 g zahăr
2 linguri amidon
2 oua
2 linguri smantana
1 esenta vanilie
1 praf de sare
12 biscuiți oreo
Pentru sos
100 g coacaze negre congelator
1 lingura zahăr
1/2 lingura amidon
50 ml apa
Într-o tava de briose punem hartiute de briose si in fiecare cate un biscuiți oreo.
Se bate ricotta cu zahărul până devine cremoasa, se adauga treptat ouăle, apoi amidonul, smantana, esenta de vanilie si sarea si se mai mizează cam 2 minute.
Se pune crema peste biscuiți si de da la cuptorul preincalzit 20 minute la 180 de grade.
Cand sunt gata se lasă la răcit în tava si se pregătește sosul.
Fructele se pun cu zahărul pe foc. Separat se amesteca amidonul cu apa si se toarnă peste fructe. Se lasă să fiarbă până se îngroașă sosul si devine translucid.
Cand cheescake-urile si sosul s-au răcit se desfac hartiutele iar deasupra fiecărei prăjituri se pune o lingură de sos.
Sunt delicioase.
#cheesecake
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu