Ingrediente:
450 orez
670 ml apa
6 foi de alge
1 morcov mai mare
1 ardei capia mai mare
1 castravete
4 oua
2 felii șuncă de praga sau de care va place sau 12 bete de surimi
Preparare
Orezul se spală în 3 ape, apoi se pune la fiert cu 670 ml apa la foc mare, când începe să fiarbă se acoperă si se da la foc mic. Este gata când toată apa este absorbită.
Morcovul se taie bete si se celeste în puțin ulei. La fel se procedează si cu ardeiul. Castravetele se taie bete fără miezul cu seminte. Ouăle se bat si se fac omletă, apoi se taie bete. Sunca se taie bete si se caleste puțin. Dacă folositi surimi se lasă la decongelat apoi se caleste puțin.
Cand orezul este gata se pune în el 2 linguri ulei de susan, se amesteca si se lasa la racit.
Pe foaia de alga pe partea mai zgrimturoasa se pune orez 3-4 din aceasta, peste orez se așează morcov, castravete, ardei, omletă șuncă, apoi se ruleaza.
Se taie cu un cuțit foarte bun si se serveste cu sos de soia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu