Ziua soțului a fost un nou prilej de a prăjiturii. Printre felurile pe care i le-am făcut au fost si minitartele cu fructe.
Ingrediente cosulete:
250g faina
150 g unt sau margarina
50 g zahar
1 ouă
Ingrediente crema:
300 ml lapte
4 galbenusuri
50 g zahar
2 linguri amidon
2 plicuri zahar vanilat
Fructe diverse
Mod de preparare:
Cosulete:
Untul rece se amestecă cu faina si zahărul,apoi se adauga si oul si se frământă până devine un aluat.
Se da la rece 30 de minute apoi se întinde foaie se taie cercuri si se pun in formele de tarta. Se da la cuptor 10-15 min la 180°(foc mediu). Apoi se lasă la răcit cat pregătiți crema. Cosuletele se pot face mai multe si se pot pastra timp de 2 saptamani intr-un recipient închis ermetic.
Crema:
Turnati laptele, impreuna cu zahărul vanilat, într-o cratiță si încălzirii până aproape ce da in clocot. Se bat galbenusurile cu zahărul, se adaugă peste ele maidanul si se amesteca până se omodenizeaza. Se toarnă amestecul in cratiță cu lapte si se fierbe la foc mediu până se îngroașă.
Crema se pune in cosulete apoi se orneaza cu bucăți de fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu