turta dulce:
- 150 de grame de unt
- 150 de grame de zahăr brun
- 200 de grame de miere de albine
- 1 ou întreg
- ½ linguriță de sare
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 450 de grame de făină
- 2 lingurițe scorțișoară
- 1 linguriță ghimbir macinat
- ½ linguriță cardamon macinat
- ¼ linguriță nucșoară macinata
Faină se amestecă cu continentele, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Mierea se mizează bine cu zahărul și untul, apoi se adauga si oul si se mizează in continuare.
In amestecul cu miere se incorporează faina treptat.
Aluatul format îl dăm la rece pentru cel putin 12 ore, dar îl putem lăsa până la 72 de ore. Eu l-am lăsat de seara până a doua zi. Dacă nu aveți timp îl puteți da o ora la congelator.
Cand aluatul s-a întărit întinde foaie de 1/2cm din care tăiem diverse forme. Formele de aluat la punem in tăvi tapetate cu hartie de copt si coacem in cuptorul prencalzit la 180° timp de 10-12 minute. Lăsăm turta dulce sa se răcească si o decora daca dorim cu royal icing. Eu doar de sărbători sau daca o fac cadou o decora, în rest o las asa. Merge foarte bine si dimineata la cafea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu