luni, 29 octombrie 2018

Castraveți la saramura

Pentru ca este toamna este vremea muraturilor . Preferatele noastre sunt castravetii si pepeni la sarmaua.
Ingrediente:
Castraveți
Usturoi
Maciulii de marar
Frunze de telina
Hrean
Boabe de piper
Boabe de muștar
Foi de dafin
Sare g

Se așează castravetii in borcan, se adaugă usturoiul, hreanul, boabele de piper si muștar, foile de dafin, iar deasupra maciuliile de marar , frunzele de felină si crengute de visin daca aveti.
La un borcan de 1700ml eu pun 4 căței de usturoi, o rădăcina mai groasă de hrean tăiată in 4, 1 linguriță boabe de muștar, 1 linguriță boabe de piper, 2 frunza de dafin, 1 maciulie de marar, o frunza de felină.
Separat se face saramura, 1 lingura de sare la un litru de apă plus inca o lingura la toata cantitatea de apă. De exemplu daca aveti 3 litri de apă puneti 4 linguri de sare.
Cand este gata saramura se toarnă fierbinte peste castraveți si se închide borcanul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu