joi, 20 septembrie 2018

Cupcake asortate

Fie ca vreti sa puneti copiilor pachet la scoala, fie ca vreti sa serviti la cafea sau pentru o petrecere, dulcele cel mai potrivit este prajiturele cupcake. Si ca totul sa fie simplu puteti sa porniti de la o retetade baza pe care s-o colorati si aromati cum vreti voi. Eu am facut cu vanilie si cu cacao si rom.

Ingredinte:
2 1/2 cani faina
1 1/2 cana zahar
1 cana lapte batut
120 g unt la temperatura camerei
2 oua
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingutita otet
putina sare

1 esenta de vanilie sau 1 esenta de rom si 2 lingurite cacao

Preparare:
Se freaca cu mixerul zaharul cu untul pana se incorporeaza foarte bine, se adauga ouale pe rand. Faina se amesteca cu lingurita de praf de copt,lingurita de bicarbonat de sodiu si sarea si cacaoa daca le facem cu cacao. Laptele se amesteca cu otetul si vanilia, dacale facem cu vanile.
Peste amestecul din unt, zahar si ou se pun ingredientele solide si lichide alternand si se amesteca bine.
Se pune aluat in formele de briosa si se da la cuptor la foc mediu timp de 20 min.
Cand sunt gata fie le ornati cu o crema de branza fie cu o glazura de ciocolata.
Pentru crema de branza amestecati bine 200 g branza dulce fina, 50 g unt la temperatura camerei si 100 g zahar farin(pudra). Pentru glazura de ciocolata topiti ciocolata si amestecati cu putin lapte.






Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu