Lebkuchen inseamna turta dulce si este unul din dulciurile de Crăciun preferate ale germanilor.
Reteta originală este cu migdale măcinate, dar eu am folosit nuci măcinate.
Ingrediente pentru 30 de bucati:
250 g faina
75g nuci măcinate
1 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
2 lingurite praf de ghimbir
1 linguriță scorțișoara măcinată
1/4 linguriță nucsoara măcinată
1/4 linguriță cardamon măcinat
200 ml miere
85 g unt
Glazura:
1 albus
250 g zahar farin
2 linguri zeama de lamaie
Intr-un castron se amestecă ingredientele uscate. Separat am amestecat untul topit cu mierea. Se toarna lichidele peste ingredientele uscate si se amesteca bine.
Se da la congelator 20-30 minute.
Încălzirii cuptorul la 180°. Se formeaza bilete cu mana pe care le turtiti, se pun în tavă talentată cu hartie de copt si coace timp de 15 min. Se scot la răcit pe un grătar.
Pentru glazura se bate albusul cu zahărul si zeama de lămâie și se orneaza turtitele.
Eu le-am făcut mai mari de data aceasta si mi-au iesit doar 20.
Sărbători fericite!
Crăciun fericit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu