Nu tuturor le place gingerbread (turta dulce), dar eu o ador.
Ingrediente:
350g faina
1 lingură de bicarbonat de sodiu
2 lingurițe de ghimbir măcinat
1 linguriță de scorțișoară
125g unt
175g zahar farin
1 ou
4 linguri de miere
Pentru decor royal icing si decorațiuni de prăjituri.
Preparare:
Într-un bol se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul și scorțișoara. Adăugați untul moale și amestecați până când amestecul arată ca pesmetul. Se afauga zahărul, apoi oul si mierea si se mizează bine până se formeaza aluatul.
Aluatul se da la congelator 15 minute sa se întărească si apoi se întinde foaie si se taie forme. Restul de aluat se da la frigider apoi din nou se întinde foaie si se taie forme până se termină tot aluatul.
Preîncălziți cuptorul la 180°.
Formele de turtă dulce se pun in tava repetată cu hartie de copt si se coace timp de 12-15 minute.
După ce se răcește se poate decora cu royal icing.
Pentru Crăciun eu am facut diverse forme, dar si un brăduț 3D.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu