duminică, 16 decembrie 2018

Briose de post

Suntem in postul Crăciunului. Va este pofta de ceva dulce? Incercati briosele aceste si nu ve-ti regreta. Baietelul meu a zis ca sunt super bune. Merg la micul dejun alaturi de o cafea sau o cana de cacao cu lapte.
I-am făcut lui Eduard pentru petrecerea de la scoala doua porții cu vanilie si doua cu cacao.

Ingrediente pentru o tava de 12 briose:
240g faina
120g zahar
250 ml apa carbogazoasa
75 ml ulei
2 lingurite praf de copt
Putina sare
12 vișine din dulceata

Se amesteca lichidele , apoi se adauga zahărul și se amestecă până se topeste. Faina se amestecă cu praful de copt si se toarnă peste lichide si se amesteca bine.
Dacă vreți să le faceti cu vanilie adăugați un plic de zahăr vanilat zahar si 2 linguri de nuca de cocos in faina, daca le faceti cu cacao adăugați putina putina esență de rom in lichide si 8 grame de cacao in faina.
Puneti compoziția in formele de briose si deasupra cate o vitrina din dulceata.
Se da la cuptor la foc mediu cam 25-30 min.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu