vineri, 22 mai 2020

Mini cheesecake cu capsuni

Pentru ca este perioada capsunelor si copilul vrea cheesecake m-am apucat de treaba.


Ingrediente:
500 g ricotta
200 g zahăr
2 linguri amidon
2 oua
2 linguri smantana
1 esenta vanilie
1 praf de sare
1 pachete biscuiți digestiv Tastino de la Lidl

Pentru sos
200 g capsuni proaspete sau congelate
2 linguri zahăr
1 lingura amidon
100 ml apa

Într-o tava de briose punem hartiute de briose si in fiecare cate un biscuite.
Se bate ricotta cu zahărul până devine cremoasa, se adauga treptat ouăle, apoi amidonul, smantana, esenta de vanilie si sarea si se mai mizează cam 2 minute.
Se pune crema peste biscuiți si de da la cuptorul preincalzit 20 minute la 180 de grade.
Cand sunt gata se lasă la răcit în tava si se pregătește sosul.
Capsunelevle tăiem în jumătate si se pun cu zahărul pe foc. Separat se amesteca amidonul cu apa si se toarnă peste fructe. Se lasă să fiarbă până se îngroașă sosul si devine translucid.
Cand cheescake-urile si sosul s-au răcit se desfac hartiutele iar deasupra fiecărei prăjituri se pune sos.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu