Am descoperit de la o colega o friptura la cuptor simplu de făcut si delicioasă.
Puteti folosi orice carne, porc, miel, cocos, pui.
Azi eu am facut-o din pulpe de cocos de tara.
Ingrediente:
1 kg carne
100 ml suc de rosii
100 ml ulei
150 ml apa
1 capatana usturoi pisat
Sare si piper dupa gust
Amestecăm bine sucul de rosii cu uleiul, apa, usturoiul, sarea si piperul. Acest sos punem jumătate din el în tava, apoi carnea o dam prin sos ( eu am crestat puțin pulpele) si o așezăm în tava. Deasupra turban si restul de sos. Acoperim tava cu capac sau folie de aluminiu si o dam la cuptor la 200° cam 1 ora, o descoperim si o mai lăsăm 10 minute la 180°.
Dacă faceti cu pui micsorati timpul la 40 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu