Întotdeauna fac cosuletele cu câteva zile înainte si in ziua cu pricina le umplu cu diverse umpluturi: salata de macrou, salata boeuf, crema de brânză cu somon.
Ingrediente;
250 faina
150 g unt rece sau margarină rece
1 ou
Putina sare
Se frământă faina cu untul până se face dărâmături apoi se adauga oul si frământă până obținem un aluat. Aluatul se da la rece 30 min.
Intindem aluatul si tăiem forme rotunde pe care le așezăm in formele de tarte si înțepat aluatul cu o furculita.
Deasupra punem hartie pentru briose si in ea punem boabe de fasole sau alte boabe si coacem timp de 10 minute in cuptorul prencalzit la 180°. După cele 10 minute scoatem hârtiile cu fasole si le mai coacem 5 minute.
Pentru cele cu somon am folosit o crema de brânză cu verdeață in care am pus somon fume tocat mărunt.
Cosulete cu salata boeuf
Cosulete cu salata de macrou
Rețeta salatei de macrou o găsiți Aici
Cosuletele le puteti umple si cu icre, salata de vinete sau alte umpluturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu