miercuri, 30 ianuarie 2019

Kenwood Titanium Chef - un ajutor de nadejde

10 zile au trecut repede, 10 zile a durat campania de testare gratuită a robotului  Kenwood Titanium Chef KVC7320S de la BUZZStore si Kenwood Romania.

Kenwood Titanium Chef este dotat cu un motor puternic, de 1500W, respectiv 1700W pentru varianta XL, extrem de robust si de fiabil, care are o garantie impresionanta de 10 ani, chiar si in conditiile utilizarii zilnice!
Vas si accesorii din otel inoxidabil
Bolul din otel inoxidabil de cea mai buna calitate, cu o capacitate de pana la 6,7 l pentru varianta Titanium Chef XL, are doua manere extrem de utile si functie de iluminare, astfel incat sa urmaresti in orice moment procesul de preparare. Puterea acestui robot de bucatarie este completata de accesorii performante din otel inoxidabil, care includ un accesoriu pentru maruntire, un tel performant si un accesoriu pentru framantare. Cu ajutorul gamei standard de accesorii poti sa tai, sa feliezi, sa toci, sa maruntesti, sa framanti coca, dar si sa pregatesti cele mai delicioase supe si smoothie-uri.
Sticla termo-rezistenta
Nu trebuie sa astepti ca preparatele pe care vrei sa le dai prin blender sa se raceasca: Kenwood Titanium Chef are un blender din sticla termo-rezistenta cu o capacitate de 1,6L, in care poti turna chiar si preparate fierbinti.
Daca mancarea este pentru tine o pasiune, iar bucataria un spatiu al bucuriei, al experimentarii, inima casei si locul in care te simti extraordinar, atunci noul Titanium Chef este ajutorul tau ideal in bucatarie!
[1] Sursa: institut independent de cercetare – pentru categoriile: roboți de bucătărie, roboți de bucătărie mici, blendere, blendere de mână, mixere de mână, tocătoare – în funcție de valoarea vânzărilor din anul 2017.
Eu una am fost foarte mulțumită, am batut albusuri, am amestecat alaturi si am frământat cozonac. Întotdeauna mi-a fost frică să mă apuc să fac cozonac deoarece stiam ca trebuie frământat mult timp. Cu acest robot am facut si cozonac frământat de 3 ori. Sincer va spun cu el totul devine mai usor si in timp ce el munceste puteti face altceva sau va relaxati cu o cafea sau un ceai. Îl ador! Vi-l recomand cu incredere.
Mai multe detalii despre roboții de bucatarie de la Kenwood găsiți aici: http://www.kenwoodworld.com/ro-ro/promo/home/robotii-de-bucatarie
 #buzzkenwood
#buzzKenwoodTitanium
Va las si cateva poze cu ceea ce am facut eu cu ajutorul lui Titanium  Chef.
Smoothie de fructe 

Branzoaice

Cozonac reteta mamei

Prăjitură Pavlova

Saratele reteta mamei

Coji pentru tarte

Prăjitură cu fructe

Cornuri cu gem

Cornuri cu zahar brun, scorțișoara si stafide

Prăjitură(tort) cu mere si mascarpone

Briose din albusuri

Chifle

Paine la tava

Cozonac frământat de 3 ori

marți, 29 ianuarie 2019

Prăjitură cu mere si mascarpone

Atat de buna ca s-a terminat imediat.

Ingrediente:
4 ouă
200 g de zahăr
250 g mascarponă
200 g de făină
1 plic de praf de copt
4 mere
1/2 linguriță de scorțișoară
zahăr pudră după gust

Preparare:
Ouăle se mizează cu zahărul până devine o spuma tare. Se adaugă mascarpone si se amesteca usor, apoi treptat faina amestecată cu praful de copt. La sfarsit se încorporează 2 mere curățate de coaja si taiate cu bilete si scorțișoara.
Aluat se poate pune intr-o forma de tort de 24 cm sau în ce fel de forme doriti. Deasupra se pun felii de mar taiate subtire si se presară zahăr dafin pe ele.
Se coace la foc mediu(180 de grade) timp de 45 minute.
Cand este gata se lasă putin sa se răcească în formă. Dacă doriți puteti presara deasupra zahar farin sau sa formați cu frișcă.
Pofta buna!




Pe mine m-a ajutat robotul Kenwood Titanium Chef KVC7320S pe care l-am primit in campania de testare gratuită de la BUZZStore si Kenwood Romania. Cu acest robot pregătirea lui a durat doar 5 min.
Un adevarat ajutor in bucatarie. Îl iubesc! #buzzkenwoodtitanium  #buzzkenwood
#buzzKenwoodTitanium

Cornuri pentru mic dejun

Ce mai faceti?
Eu am continuat cu o nouă testare a robotului pe care l-am primit in campania de testare gratuită de la BUZZStore si Kenwood Romania, Kenwood Titanium Chef KVC7320S, de data aceasta am facut cornuri cu gem si cornuri cu zahar brun cu scorțișoara si stafide. Sunt delicioase dimineata la cafea sau alaturi de ceai sau cacao cu lapte.

Ingrediente:
1 kg faină
400 ml lapte
7 g drojdie uscată
Coaja de la 1 lămâie
Vanilie
100 ml ulei
1 linguriță sare
100 g zahar
2 ouă + 1 ou pentru uns

Preparare:
Fie ca frământări de mana fie ca frământări la robot e acelasi procedeu.
Într-un bol sau chiar in cal al robotului se pune faina cernută si se amesteca cu drojdia,  se adaugă zahărul, coaja de lămâie, oul, vanilia, sarea si laptele si se incepe framantarea, treptat se adauga si uleiul.
După ce am frământat bine aluatul îl lăsăm la dospit 1 ora. După aceea intindem foaie si tăiem triunghiuri pe care punem gem, rahat , zahar brun cu scorțișoara si stafide sau ce umplutura dorim si formăm cornurile.
Cornurile le lăsăm să dospeasca cam 15-20 min apoi le ungem cu ou batut cu putin lapte si le dăm la cuptor. Mai întâi le coacem 10 min la 160 grade , apoi la 180 până se românesc.








Eu imi iau in fiecare zi la servici cate 2 si le servesc la cafea. Piciul meu își ia 1-2 la scoala.

#buzzkenwoodtitanium  #buzzkenwood

joi, 24 ianuarie 2019

Gliss Purify & Protect, un par mai sănătos, mai frumos

Poluarea este o realitate a zilelor noastre in multe orașe mari. Mai mult, poluarea din anumite zone urbane depaseste de doua ori nivelul considerat a fi sigur. Iar Eu trăiasc in Bucuresti care este nu oras foarte poluat.
Am primit spre testare de la Buzzstore si Schwarzkopf noua gama inovatoare si reparatoare, Gliss Purify & Protect. Aceasta este realizata cu o formula ultra-usoara pe baza de extract de seminte de Moringa si serum cu keratina care ajuta la crearea unui strat de protectie impotriva prafului din aerul poluat.
# semintele de Moringa asigura proprietatile antioxidante necesare care protejeaza parul impotriva prafului din aerul poluat
# serumul cu keratina repara parul deteriorat si intareste fibra capilara, prevenind deteriorarea.
# fara siliconi si coloranti artificialiin formula sa, samponul și balsamul Gliss Purify & Protect asigura protectia necesara parului impotriva unor poluanti prezenti in atmosfera.

În tot acest timp de testare am observat ca firul părului meu este mai puternic, mai strălucitor și daca inainte imi cădea foarte mult, acum imi mai cad doar câteva fire.
Pe mine m-a convins.
Incercati-l si voi.
#buzzgliss






sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Brânzoaice

Dor de anii copilariei când mâncam brânzoaice de la patiserie, acum la patiserie nu mai găsești decât plăcintă cu brânză care presupun că este făcută cu aluat congelat. Așa că m-am pus pe treabă și am făcut aceste branzoaice după o rețetă de poale în brâu. Au ieșit pufoase si delicioase si am avut un ajutor de nădejde, robotul Kenwood Titanium Chef care m-a ajutat.

Ingrediente:
1 kg faină
6 ouă
7 g drojdie uscată
400 ml lapte
1 linguriță sare
100 ml ulei
500 g brânză de oi măturată sau brânză sărată tare
500g urdă bine scursă


Preparare:
Am batut putin 2 ouă cu sare.
Faina cernută se amestecă cu drojdia si se pune într-un bol. Peste faina se adauga zahărul și ouăle ( cele 2) si începem să amestecăm,  apoi adăugăm și laptele călduț si frământăm aluatul bine. Facem semnul crucii aluatului si il lăsăm la crescut până își dublează volumul. Eu am scapat de munca frământări deoarece a facut-o Kenwood Titanium Chef.


Cât timp aluatul crește pregătim umplutura.
Radem brânza sărată si o amestecăm bine cu urda si 3 ouă.
Când aluatul este crescut rupe aluatul in mai multe biluțe. Fiecare biluță o intindem și in mijloc punem o lingură de umplutură, impachetăm colțurile ca la un plic. Branzoaicele le așezăm in tava și le lăsăm la crescut 15 minute, apoi le ungem cu ou batut cu putin lapte și le dăm la cuptor la foc mediu până devin aurii.





#buzzkenwood #buzzkenwoodtitanium

Aceste branzoaice se pot face si cu umplutură dulce din brânză proaspătă, zahar, vanilie, ou si stafide, dar ai mei le prefera sarate.



Cosulete pentru tarte sarate

De sărbători la aperitiv merg foarte bine tartele sarate.
Întotdeauna fac cosuletele cu câteva zile înainte si in ziua cu pricina le umplu cu diverse umpluturi: salata de macrou,  salata boeuf,  crema de brânză cu somon.

Ingrediente;
250 faina
150 g unt rece sau margarină rece
1 ou
Putina sare

Se frământă faina cu untul până se face dărâmături apoi se adauga oul si frământă până obținem un aluat. Aluatul se da la rece 30 min.
Intindem aluatul si tăiem forme rotunde pe care le așezăm in formele de tarte si înțepat aluatul cu o furculita.

Deasupra punem hartie pentru briose si in ea punem boabe de fasole sau alte boabe si coacem timp de 10 minute in cuptorul prencalzit la 180°. După cele 10 minute scoatem hârtiile cu fasole si le mai coacem 5 minute.




Pentru cele cu somon am folosit o crema de brânză cu verdeață in care am pus somon fume tocat mărunt.

Cosulete cu salata boeuf

Cosulete cu salata de macrou 
Rețeta salatei de macrou o găsiți Aici


Cosuletele le puteti umple si cu icre, salata de vinete sau alte umpluturi.

marți, 15 ianuarie 2019

Salata de macrou

Nu ma pricep pre mult la cuvinte asa ca va spun direct ca este foarte buna. O puteti servi cu paine, cu paine prăjită sau în cosulete de tarte.

Ingrediente:
2 bucăți macrou
Sare
1 ceapă
Putina zeama lămâie(câteva picaturi)
2-3 linguri de maioneza

Macrou îl curățat, ii tăiați capul, îl spălați, îl dati cu sare si il împachetat în hartie de copt sau folie de aluminiu. Asa împachetat îl dăm la cuptor si il coacem. Cand este copt alegem carnea pe care o rupe sau o tăiem bucatele micuțe si o amestecăm cu lamaia, ceapă tocată si maioneza.  Eu pun maioneza cat sa o lege, puteti pune după gustul vostru.
Noua ne place sa o servim in cosulete de tarte.

luni, 14 ianuarie 2019

Muffins cu coacaze

Pentru ca nu merge cafeaua singura m-am apucat si am facut cateva briose cu coacaze, bineînțeles congelate. Sunt sunt dulci dar si putin acrisoare.

Ingrediente:
2 cani faina
3 lingurite praf de copt
1/2 linguriță sare
3/4 cana zahar
1 ou
1 cana lapte dulce
1/4 cana ulei
1 pliculet zahar vanilat
70 g coacaze congelate

Preparare:
Intr-un castron amestecăm ingredientele solide. Dacă cerneti faina cu praful de copt vor ieși mai pufoase.
Intr-un bol amestecați ingredientele lichide apoi turnati-le peste cele solide si amestecați usor. Adăugați si coacazele si incorporatile in aluat.
În tava de briose puneti hartiutele speciale si umpletile cam 3 sferturi.
Preincalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti cam 25-30 minute.
Apoi lasati-le inca 5 minute la răcit in tava.