duminică, 23 septembrie 2018

Biscuiți cu ovăz si fructe uscate

La noi in familie la mare căutare sunt biscuitii făcuți in casa.

Ingrediente:
150 g faina
180 g fulgi de ovăz
100 g nuca tocată
100 g fructe uscate( eu am pus prune uscate de mine la deshidrator pe care le-am tocat marunt)
100 g zahar
110 g unt la temperatura camerei
100 g miere
1 ou
1 lingura lapte
1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoara

Preparare:
Se amesteca bine toate ingredientele. Se formeaza cu mana volute aplatizate care se pun în tavă tapetata cu hartie de copt. Intr-o tava mare de aragaz încap 12 volute. Se coc la foc mediu timp de 15-20 min.





joi, 20 septembrie 2018

Cupcake asortate

Fie ca vreti sa puneti copiilor pachet la scoala, fie ca vreti sa serviti la cafea sau pentru o petrecere, dulcele cel mai potrivit este prajiturele cupcake. Si ca totul sa fie simplu puteti sa porniti de la o retetade baza pe care s-o colorati si aromati cum vreti voi. Eu am facut cu vanilie si cu cacao si rom.

Ingredinte:
2 1/2 cani faina
1 1/2 cana zahar
1 cana lapte batut
120 g unt la temperatura camerei
2 oua
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingutita otet
putina sare

1 esenta de vanilie sau 1 esenta de rom si 2 lingurite cacao

Preparare:
Se freaca cu mixerul zaharul cu untul pana se incorporeaza foarte bine, se adauga ouale pe rand. Faina se amesteca cu lingurita de praf de copt,lingurita de bicarbonat de sodiu si sarea si cacaoa daca le facem cu cacao. Laptele se amesteca cu otetul si vanilia, dacale facem cu vanile.
Peste amestecul din unt, zahar si ou se pun ingredientele solide si lichide alternand si se amesteca bine.
Se pune aluat in formele de briosa si se da la cuptor la foc mediu timp de 20 min.
Cand sunt gata fie le ornati cu o crema de branza fie cu o glazura de ciocolata.
Pentru crema de branza amestecati bine 200 g branza dulce fina, 50 g unt la temperatura camerei si 100 g zahar farin(pudra). Pentru glazura de ciocolata topiti ciocolata si amestecati cu putin lapte.






Pofta buna!

luni, 17 septembrie 2018

Tarte cu brânză, rosii uscate si masline

Anul acesta de ziua mea le-am pregătit colegilor tarte aperitive. Am cautat pe net retete, dar nu am fost mulțumită, asa ca mi-am facut propria mea rețeta. Roșiile uscate au fost rosii bio de la mama din gradina uscate de mine la deshidrator.

Ingrediente pentru cam 40 de tarte cu diametrul cam de 10cm.

Aluat
600g faina
300 g unt
Câteva linguri lapte

Umplutura
400 g brânză de capra
300g brânză de vaci pilos
300g smântână
4 ouă
200 g măsline fara samburii
Rosii uscate , busuioc uscat sau verde( eu am folosit uscat pentru ca nu am gasit verde)

Preparare 
Blat: Se amesteca bine unul cu faina apoi se adauga câteva linguri de lapte cat sa se formeze un aluat elastic. Se da la frigider o ora.
Umplutura: Brânză de capra se rade si se amesteca bine cu brânză de faci, smântână, ouăle, roșiile uscate tocate si busuiocul.

Aluatul se întinde foaie subtire si se taie cercuri mai mari decât formele. Formele se raportează cu ulei si faina, apoi se pune aliatul in ele si se dau la cuptor la foc mediu cam 15 minute. Se scot se pune umplutura se formeaza cu măsline si se dau din nou la cuptor cam 30-40 min. 
Eu am copt serii de cate 12.

marți, 11 septembrie 2018

TEFAL - MAȘINĂ DE TOCAT CARNE HV8 PLUS 11 ÎN 1 NE685838

Cred ca v-am mai spus despre buzzstore, ei bine in luna august m-am inscris din nou la o campanie si am fost selectata sa testez MAȘINĂ DE TOCAT CARNE HV8 PLUS 11 ÎN 1 NE685838 de la Tefal.
 Si voi va puteti incrie aici ca sa testati diferite produse.

 Cu MAȘINA DE TOCAT CARNE HV8 PLUS 11 ÎN 1 NE685838 poti face chiftelute, paste bolognese, burgeri, salate, garnituri, gem, suc de rosii si carnati.
HV8 Plus este o masina de tocat puternica datorita motorului de 2000 W, dar sa nu va asteptati sa fie ca una industriala.
Pachetul include 5 conuri pentru razuire fina si grosiera, feliat, razatoare parmesan si maruntire gheata, precum si accesorii pentru coulis (sos de rosii), kebbe si carnati.
Usor de transportat si depozitat: masina de tocat carne TEFAL este usor de manevrat datorita manerului si a spatiului de depozitare a cablului si a accesoriilor.
Cutitul este cu autoascutire si are si functie de rotire in sens invers.

Pana acum eu am folosit accesoriu pentru coulis de am facut pasta de piersici pentru gem, am ras branza, am feliat castraveti, am ras dovlecei pentru chiftele si bineinteles am tocat carne pentru ardei umpluti si chiftele. Dupa aceste experiente ma declar multumita, abia astept sa fac carnati la iarna si m-a convins sa ii cumpar si mamei mele una, mai ales ca ea sta la tara.
Un ajutor de nadejde in bucatarie.
#buzztefalcooking






sâmbătă, 1 septembrie 2018

Gem de piersici

Am mers la parinti acasa si in gradina am gasit o gramada de piersici. Problema este ca sunt cam urâte, pline de niste punctulete, cred ca este mana. Oare ce pot face cu ele asa? Gem de piersici ...

Am adunat piersici, le-am scos samburii si cu ajutorul MAȘINII DE TOCAT CARNE TEFAL HV8 PLUS 11 ÎN 1 NE685838 am separat pulpa de coaja.


1200g pulpa piersici
600 grame zahar

Se amesteca pulpa de piersici cu zahărul și se lasă deoparte câteva ore, apoi se fierbe până se îngroașă. Se lasă să se răcească. Genul de toarnă călduț in borcane. Au iesit 3 borcane.


#buzztefalcooking