Ingrediente:
1 kg cartofi noi
1 legatura marar tocat
sare, piper, boia,
1/2 ceasca ulei
Preparare:
Se curata cartofii si se spala. Se pun cartofii intr-un castron impreuna cu cu celelalte incrediente si se amesteca bin, apoi se rastoarna intr-un vas termoizolant. Se adauga 1/2 cescuta de apa. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la poc meiu timp de 30 min, apoi se ia folia si se mai lasa 5-10 minute.
duminică, 4 mai 2014
Bulgogi
Ingrediente
1 ½ kg carne de vită tăiat mușchi în felii subțiri
1 lingura ulei de susan (http://koreanfood.ro/16-ulei-otet-si-sirop)
1 lingură usturoi tocat
2 linguri de zahar sau miere
1 lingura seminte de susan
1 lingurita ghimbir
1 lingurita ardei rosu iute zdrobit - gocugaru (http://koreanfood.ro/17-condimente)
2 cepe verzi, tocate
1 salata verde frunze, frunzele spălate si separat
3 căni de orez fiert (opțional)
Preparare
1. Combină toate ingredientele (cu excepția cărnii de vită, salată verde si orez), intr-un
castron mare. Se amestecă bine.
2. Adauga carnea de vită în castron. Bagati la frigider pentru cel puțin o oră.
3. Puneți carnea pe un gratar fierbinte sau intr-o tigaie. Gatiti până când carnea
este rumenita.
4. Bulgogi poate fi servit cu frunze de salata si orez.
Urmeaza sa pun si poza.
Gogosi cu branza, ceapa verde si marar
Ingrediente:
Aluat:
1 kg faina
200 g smantana
300ml lapte dulce
2 oua mici
4 linguri de zahar
200 ml ulei
2 pliculete de drojdie
1 pliculet zahar vanilat
coaja de lamaie
Umplutura:
500 g banza( de preferat telemea veche de oaie, dar merge si de vaca)
1 legatura marar
1 legatura ceapa verde
2 oua mici
Preparare:
Aluat:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine, apoi se lasa la dospit o ora.
Umplutura:
Branza se da pe razatoarea mare, mararul si ceapa se toaca marunt , se adauga si ouale si se Se amesteca bine.
Dupa ce a crescut, se ia o bucata de aluat si se intinde, se pune o lingura de umplutura si se impatureste. Se prajeste in ulei incins.
Aluat:
1 kg faina
200 g smantana
300ml lapte dulce
2 oua mici
4 linguri de zahar
200 ml ulei
2 pliculete de drojdie
1 pliculet zahar vanilat
coaja de lamaie
Umplutura:
500 g banza( de preferat telemea veche de oaie, dar merge si de vaca)
1 legatura marar
1 legatura ceapa verde
2 oua mici
Preparare:
Aluat:
Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine, apoi se lasa la dospit o ora.
Umplutura:
Branza se da pe razatoarea mare, mararul si ceapa se toaca marunt , se adauga si ouale si se Se amesteca bine.
Dupa ce a crescut, se ia o bucata de aluat si se intinde, se pune o lingura de umplutura si se impatureste. Se prajeste in ulei incins.
Chiftelutele mele
Ingrediente:
500 g carne tocata(porc, vita, oaie, pasare-dupa preferinta)
2 dovlecei potriviti(cam 500g)
1 cartof maricel
sare, piper, cimbru,
2 catei de usturoi
1 legatura de marar
2 oua mici
ulei
Preparare:
Intr-un castron se pune carnea tocata, sarea, piperul si
cimbrul, usturoiul pisat, mararul tocat marunt si ouale. Dovleceii se spala si
se dau pe razatoare pe partea cu gauri mari. Se lasa cam 10 minute apoi se storc
bine si se adauga peste carne. Cartoful se curata de coaja si se fierbe. Apoi
se paseaza cu furculita si se adauga in castron. Se amesteca bine compozitia.
Se formeaza cu mana forma ciftelutei.
Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se prajesc
chiftelutele pe ambele parti.
Mancarica de cartofi cu carne de vita
Ingrediente:
500-700g carne de vita
2 kg cartofi
2 linguri pasta de tomate
1 ceapa mare
ulei
1 legatura de marar
Preparare:
Se pune uleiul in cratita, se adauga carnea si se lasa
putin, apoi se adauga ceapa si se caleste cam 1 minut. Se adauga 800ml-1l apa
si se lasa la fiert 30 min de cand incepe sa clocoteasca cu cratita acoperita.
Se curate cartofii, se spala si se taie cubulete. Se adauga
peste carne. Daca este nevoie se mai adauga apa. Cand cartofii sunt pe ¾ fierti
se adauga pasta de tomate si se mai firbe 10 mkinute. Se stinge focul si se
adauga mararul spalat, tocat marunt.