miercuri, 17 februarie 2021

Scăriță de porc la cuptor

 Scărița la cuptor sau costița cum îi spune copilul meu este preferata acestuia asa ca o gătesc destul de des. El o mănâncă cu salata, restul mai adăugăm și o garnitura din cartofi. 

Ingrediente:

500g scăriță

1 lingura pasta de tomate

1 lingurita miere de albine

1/2 linguriță praf de usturoi

2 linguri de ulei

200 ml de bere

1/2 lingurita de sare

1 lingurita vegeta de casa 

1/2 lingurita de cimbru

1 lingurita de boia de ardei dulce

 putin piper macinat

 boia iute în funcție de cât de iute doriti

Preparare:

Se amesteca pasta de tomate cu sarea, condimentele și mierea, apoi se adaugă uleiul și putina bere cât sa formam un sos. 

Se unge scărița cu sos pe ambele părți și se așează în tava, se adaugă restul de bere în tava și se lasă la marinat câteva ore. Se acoperă tava cu folie de aluminiu. 

Se da tava la cuptor pentru 1 ora la putere aproape maxim, după o ora sa îndepărtează folia de aluminiu și o mai lăsăm 10 - 15 minute cât sa prindă o crusta frumoasa. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu