Ingrediente blat:
150 ml apa calda
1/2 linguriță zahar ros
1 linguriță drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei de măsline
1 linguriță sare
Se pune intr-un castron drojdia amestecată cu o lingura de faina, 3 linguri de apa calda si zahar până se face ca o pastă; se acoperă si se lasă până se umflă si face spumă.
In alt castron se pune faina , in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea, restul de apa si se amesteca , pentru a forma un aluat moale si elastic.
Se framanta bine si se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Se poate pastra la frigider si folosi si a doua zi.
Se intinde aluatul intr-o foaie subtire, se unge cu pasta de tomate, se presara cu oregano si parmezan, apoi se adauga ce va doriti, salam, ciuperci, maesline, sunca, ardei etc. Se acopera cu mozzarella si se da la cuptor pentru 15-20 min.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu