Ingrediente pentru 2 portii:
30g alge kelp
50-70 g somon afumat
1 catel de usturoi
1 morcov mic
1 lingura sos de soia
1 lingurita otet de orez sau de mere
1 lingurite de susan
2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
Preparare:
Algele la inmuiat in apa rece pentru circa 30 minute; in acest timp, aruncati de vreo 3 ori apa si le clatiti bine - astfle dispare mirosul acela suparator de alga, eu le-am mai spălat de câteva ori după aceste 30 min.
Taiati morcovul fasiute subtiri sau cumulate.
Usturoiul se piseaza bine.
Taiati somonul bucatele.
Scurgeti algele bine si taiati-le de mărime potrivita.
Intr-o tigaiese încinge uleiul de masline se adauga altele si morcovi si se calea putin.
Intr-un bol mic se amesteca uleiul de susan, sosul de soia, usturoiul, oțelul.
Intr-un bol de pun algele cu M orcovul, când s-ai răcit se adauga somnul si sosul de mai sus. Se amesteca bine, iar deasupra de presară seminte de susan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu