Tzatziki este un sos grecesc din iaurt și castravete care se poate manca cu pâine, cu cartofi, cu dovlecei pane.
Pana acum am mâncat tzatiki gata pregătit din magazine. Anul acesta am fost în Grecia și am mâncat tzatziki la mai multe restaurante, cel mai bun a fost la White Rose Hotel Restaurant. Copilul s-a îndrăgostit de acest sos și îl manca cu pita greceasca.
Întorși acasă a trebuit sa ma conformez și sa ii fac. Din păcate în România nu găsim iaurt special pentru tzatziki asa ca putem folosi iaurt in stil grecesc cu 10% grăsime sau o smantana mai slaba, 15% gradime, eu folosesc iaurtul grecesc Milbona de la Lidl.
Ingrediente:
300 g iaurt grecesc
1 castravete
2-4 căței de usturoi
2 linguri oțet din vin alb sau de mere(eu pun doar una)
6 linguri ulei de masline
Sare
Piper
1/4 legătură marar(optional)
Preparare:
Castravetele se curata de coaja și se da pe răzătoarea mica și se amesteca cu putina sare sa își lase apa. Se scurge foarte bine de apa.
Intr-un bol punem iaurtul, castravetele și oțetul.
Usturoiul se pisează bine într-un mojar apoi se agauga uleiul de măsline și se amesteca.
Se adaugă usturoiul cu ulei peste iaurt, sare după gust și se amesteca bine.
Opțional se adaugă și mărar tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu