duminică, 25 octombrie 2020

Paste carbonara cu smantana

 Copilul meu adora pastele si cel mai mult ii plac cele carbonara cu smantana. Asa ca mai mereu trebuie sa-i fac. 

Ingrediente:

300 g paste ( de data asta am folosit fusilli)

100 g bacon

2 galbenusuri

50 g parmezan

200 ml smântână

1 lingura ulei.

Preparare:

Intr-o oala, eu folosesc un tuci, punem pastele la fiert in apa cu sare. În timp ce pastele fierb pregătim sosul.

Intr-o tigaie punem la prăjit baconul cu o lingura de ulei. Intr-un castron amestecăm galbenusurile cu smantana si parmezanul. Adăugăm peste bacon si dam în 2-3 clocote. 

Cand pastele sunt fierte le adăugăm peste sos si amestecăm.

Pofta buna! 




Pandispan cu fucte

 Ne era pofta de ceva dulce si pentru ca aveam prea multe oua si prea puține ingrediente m-am gândit să fac un pandispan cu fructe.

Ingrediente:

5 oua

250 g zahăr

200 ml lapte

10 linguri ulei

350 g făina

1 plic praf de copt

1 esenta vanilie

1 praf de sare

Preparare:

Ouăle se separa. Albusurile le batem spuna cu sarea, continuam sa batem si adăugăm treptat zahărul până obținem o bezea tare si lucioasa. Într-un bol amestecăm galbenusurile cu uleiul si laptele si apoi le incorporam în albusuri . Făina o amestecăm cu praful de copt si o incorporam usor în aluat, amestecând de sus in jos. Într-o tava căpătată cu hartie turban aluatul, peste care așezăm fructe.

Dăm tava la cuptorul preincalzit la 180° timp de 30-35 min.

Pofta buna!