vineri, 13 septembrie 2019

Mini cheesecake cu oreo si sos de coacaze

Imi plac mini prăjiturile ca sunt mai usor de servit si imi place foarte mult cheescake-ul, asa ca m-am apucat sa fac mini cheescake. Si pentru a scăpa si de munca de a sfarama biscuiți si de a topi unul am inlocuit crusta cu biscuiți oreo.

Ingrediente:
500 g ricotta
200 g zahăr
2 linguri amidon
2 oua
2 linguri smantana
1 esenta vanilie
1 praf de sare
12 biscuiți oreo

Pentru sos
100 g coacaze negre congelator
1 lingura zahăr
1/2 lingura amidon
50 ml apa

Într-o tava de briose punem hartiute de briose si in fiecare cate un biscuiți oreo.
Se bate ricotta cu zahărul până devine cremoasa, se adauga treptat ouăle, apoi amidonul, smantana, esenta de vanilie si sarea si se mai mizează cam 2 minute.
Se pune crema peste biscuiți si de da la cuptorul preincalzit 20 minute la 180 de grade.
Cand sunt gata se lasă la răcit în tava si se pregătește sosul.
Fructele se pun cu zahărul pe foc. Separat se amesteca amidonul cu apa si se toarnă peste fructe. Se lasă să fiarbă până se îngroașă sosul si devine translucid.
Cand cheescake-urile si sosul s-au răcit se desfac hartiutele iar deasupra fiecărei prăjituri se pune o lingură de sos.
Sunt delicioase.




#cheesecake

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu