Ziua soțului a fost un nou prilej de a prăjiturii. Printre felurile pe care i le-am făcut au fost si minitartele cu fructe.
Ingrediente cosulete:
250g faina
150 g unt sau margarina
50 g zahar
1 ouă
Ingrediente crema:
300 ml lapte
4 galbenusuri
50 g zahar
2 linguri amidon
2 plicuri zahar vanilat
Fructe diverse
Mod de preparare:
Cosulete:
Untul rece se amestecă cu faina si zahărul,apoi se adauga si oul si se frământă până devine un aluat.
Se da la rece 30 de minute apoi se întinde foaie se taie cercuri si se pun in formele de tarta. Se da la cuptor 10-15 min la 180°(foc mediu). Apoi se lasă la răcit cat pregătiți crema. Cosuletele se pot face mai multe si se pot pastra timp de 2 saptamani intr-un recipient închis ermetic.
Crema:
Turnati laptele, impreuna cu zahărul vanilat, într-o cratiță si încălzirii până aproape ce da in clocot. Se bat galbenusurile cu zahărul, se adaugă peste ele maidanul si se amesteca până se omodenizeaza. Se toarnă amestecul in cratiță cu lapte si se fierbe la foc mediu până se îngroașă.
Crema se pune in cosulete apoi se orneaza cu bucăți de fructe.
vineri, 22 februarie 2019
miercuri, 13 februarie 2019
Saratele cu brânză
Nelipsite de sărbători si in general din casa sunt saratelele cu brânză de oi.
Ingrediente:
500 g brânză de oi
250 g unt sau margarină
2 ouă
500 g faina
1 pliculet praf de copt
Preparare.
Faină se amestecă cu praful de copt.
Într-un castron se rade brânză pe razaroarea mica,se adauga ouăle, untul si faina. Se frământă bine până rezultă un aluat elastic si nelipicios.
Se întinde o foaie mai mare de cat fundul unei tăvi iar apoi se aseaza pe fundul tăvii tapetata cu hartie de copt. Se taie surplusul , se unge cu ou si apoi se taie bastonase.
Se coace la foc mediu timp de minute.
Dacă doriți deasupra inainte sa tăiați bastonasele puteti presară brânză rasa, chimen, susan sau mac. Chimen se poate pune si in aluat.
Ingrediente:
500 g brânză de oi
250 g unt sau margarină
2 ouă
500 g faina
1 pliculet praf de copt
Preparare.
Faină se amestecă cu praful de copt.
Într-un castron se rade brânză pe razaroarea mica,se adauga ouăle, untul si faina. Se frământă bine până rezultă un aluat elastic si nelipicios.
Se întinde o foaie mai mare de cat fundul unei tăvi iar apoi se aseaza pe fundul tăvii tapetata cu hartie de copt. Se taie surplusul , se unge cu ou si apoi se taie bastonase.
Se coace la foc mediu timp de minute.
Dacă doriți deasupra inainte sa tăiați bastonasele puteti presară brânză rasa, chimen, susan sau mac. Chimen se poate pune si in aluat.