sâmbătă, 3 noiembrie 2018

Pepeni la murat

Noua ne plac foarte mult si pepeni murati asa ca nuci ei nu lipsesc din cămară noastra.
Pentru pepeni murati folosesc aceeași rețeta ca la castraveți.
Ingrediente:
Castraveți
Pepeni
Maciulii de marar
Frunze de telina
Hrean
Boabe de piper
Boabe de muștar
Foi de dafin
Sare g

Pepenii se spala se taie cuburi sau felii si se așează  in borcan, se adaugă usturoiul, hreanul, boabele de piper si muștar, foile de dafin, iar deasupra maciuliile de marar , frunzele de felină si crengute de visin daca aveti.
Separat se face saramura, 1 lingura de sare la un litru de apă plus inca o lingura la toata cantitatea de apă. De exemplu daca aveti 3 litri de apă puneti 4 linguri de sare.
Cand este gata saramura se toarnă fierbinte peste pepeni si se închide borcanul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu