luni, 29 octombrie 2018

Conopidă si gogoșari la otet

A venit si vremea conopidă si a gogosarilor la oțet.
Ingrediente:
1 conopida mare 
1 l apa
500 ml otet
200 gr zahar
1 lingura boabe piper
1 lingura boabe mustar
1 lingura sare grunjoasa
Conopida se desface buchetele se spală si se așează în borcan.
Punem intr-un vas apa, otetul, zaharul, sarea, boabele de piper si boabele de mustar, punem pe foc si dam intr-un clocot.
Amestecul se toarnă fierbinte peste conopidă. Lăsăm deoparte cam o ora apoi daca mai este nevoie mai completăm cu lichid si punem capacul.

La fel procedăm si pentru gogoșari
Ingrediente:
Gogoșari
1 l apa
500 ml otet
200 gr zahar
1 lingura boabe piper
1 lingura boabe mustar

1 lingura sare grunjoasa
Gogoșari ii spălăm ii curata de cuptor si seminte si ii tăiem felii, apoi ii așezăm in borcane.
Punem intr-un vas apa, otetul, zaharul, sarea, boabele de piper si boabele de mustar, punem pe foc si dam intr-un clocot.
Amestecul se toarnă fierbinte peste gogosari. Lăsăm deoparte cam o ora apoi daca mai este nevoie mai completăm cu lichid si punem capacul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu