sâmbătă, 19 august 2017

Pleurotus pane

Ce faci atunci cand cumperi 1/2kg de ciuperci pleurotus dar nu stii ce sa gatesti cu ele? Ei bine eu m-am gandit sa incerc sa gatesc ceva cu iz de Coreea.
Am spalat ciupercile si le-am impartit in palarii mai mari si restul, ca in poza.


Palariile le-am fiert 5 minute in apa cu sare, apoi le-am pus la scurs. Intre timp am facut un aluat ca de clatite dintr-un ou, putina apa minerala si faina. Am dat fiecare palarie prin aluat si le-am prajit in ulei incins, apoi le-am scos pe servet absorbant. Intr-un bol am pregatit un sos din 2 linguri de sos de soia, 2 catei de usturoi pisati, 1 lingurita otet de orez si o lingurita zahar.
Daca nu va place sosul de soia puteti manca mai romaneste cu mujdei de usturoi.
Este delicios.
Pofta buna!


2 comentarii:

  1. Mergea si niste Tempura la pane cu mult mai gustoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desigur, doar ca de data aceasta eu nu aveam in casa tempura si nu toata lumea cumpara tempura.

      Ștergere