joi, 25 iulie 2019

Briose cu dulceata

Pentru ca mi-au rămas albusurile de la ciorba de burta m-am gândit să fac niște briose cu ele.
Ingrediente:
2 2/3 cani faina
1 plic praf de copt
1/2 linguriță sare
1 cana zahar
1 ou si 6 albusuri
1 cana lapte dulce
1/4 cana ulei
1 pliculet zahar vanilat
Dulceata de coaja de pepene rosu cu lavanda
Preparare:
Intr-un castron amestecăm făina cu praful de copt. Separat amestecăm gălbenușul cu sarea, uleiul si laptele.
Intr-un bol batem bine albusul cu zaharul apoi peste el adăugăm ingredientele lichide si făina.
În tava de briose puneti hartiutele speciale si umpletile cam 3 sferturi, iar în mijlocul fiecăreia puneti cate 2 bucatele de pepene din dulceata. 
Preincalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti cam 25-30 minute.
Apoi lasati-le inca 5 minute la răcit in tava.






miercuri, 24 iulie 2019

Dulceață de pepene galben cu lavandă

Anul trecut am făcut dulceață de pepene galben, dar fără lavandă. Ne-a plăcut foarte mult, așa că anul acesta am făcut cu și fără  lavandă.
Ingrediente:
1.5 kg pepene galben miez tăiat cubulețe
1/2 kg zahăr
zeama de la 1 lămâie
1/2 lingură de flori de la lavandă

Preparare:
Într-un vas se pune pepenele galben tăiat cubuleţe. Adaugați zahărul, zeama de lămâie şi se lasă așa peste noapte. A doua zi se pune la fiert.
Lăsați pe foc până când se încheagă siropul. Cam cu 5 minute înainte de final se adaugă și lavanda. Dulceaţa se toarnă în borcane sterilizate, închise ermetic şi se lasă la răcit la temperatura camerei. 
Dacă nu va place lavanda puteti pune vanilie.







duminică, 14 iulie 2019

Gogoși cu lingura

Pentru ca soțului si fiului le era pofta degogosi dar nu aveam timp sa fac aluat sosit am făcut repede aceste gogoși.
Ingrediente:
6 oua
2 cana lapte
4 căni făina
8 linguri de zahăr
1 plic de praf de copt

Preparare:
Într-un castron amestecăm ingredientele solide. Separat într-un bol amestecăm laptele cu ouăle apoi turban peste ingredientele solide si amestecăm bine.
Într-un ceaun infirbantam bine uleiul si punem în el aluat cu lingura. Se primesc la foc mediu ca sa nu ramana crude la mijloc.
Fie le mâncăm date cu zahăr farin, fie le tăiem în două si le umplem cu brânză sau cu gem.






#gogosi

joi, 11 iulie 2019

Look de festival

O nouă campanie Avon, o nouă campanie de testare gratuită de la Buzzstore si Avon.
E vara si e perioada festivalurilor. Tu la care mergi? Avon s-a gândit la noi, femeile si ne oferă produsele care ne ajuta sa ns  crem un look de festival.
Eu am testat
Iluminator lichid Stage Glod
Mascara pentru volum Big&Magical Oasis Teal si Big&Magical Festival Black
Creion cu ștampile Star Sighting

Iluminatorul l-am folosit în loc blush si am fost mulțumită de el.
Rimelul Paris Teal l-am folosit mai putin, in schimb l-am folosit pe cel Festival Black, genele sunt pline de volum si nu curge, foarte bun.
Creionul de ștampile este minunat pentru timpul liber acum vara. Mi-a placut foarte mult să-l folosesc.
Va recomand sa folositi cu incredere produsele Avion.


#buzzavonfestivallook
#buzzavon
#festivalfriday

miercuri, 10 iulie 2019

Briose cu lavanda

Pentru ca este perioada lavanda si am gasit lavanda comestibila proaspata m-am gândit să fac cateva briose cu ea.
Ingrediente:
2 cani faina
3 lingurite praf de copt
1/2 linguriță sare
3/4 cana zahar
1 ou
1 cana lapte dulce
1/4 cana ulei
1 pliculet zahar vanilat
1 linguriță flori de lavanda
12 coacaze congelate

Preparare:
Intr-un castron amestecăm ingredientele solide. Dacă cerneti faina cu praful de copt vor ieși mai pufoase.
Intr-un bol amestecați ingredientele lichide apoi turnati-le peste cele solide si amestecați usor. Adăugați si lavanda si incorporati-o in aluat.
În tava de briose puneti hartiutele speciale si umpletile cam 3 sferturi, iar în mijlocul fiecăreia puneti cate o coacaza. 
Preincalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti cam 25-30 minute.
Apoi lasati-le inca 5 minute la răcit in tava.