luni, 29 octombrie 2018

Conopidă si gogoșari la otet

A venit si vremea conopidă si a gogosarilor la oțet.
Ingrediente:
1 conopida mare 
1 l apa
500 ml otet
200 gr zahar
1 lingura boabe piper
1 lingura boabe mustar
1 lingura sare grunjoasa
Conopida se desface buchetele se spală si se așează în borcan.
Punem intr-un vas apa, otetul, zaharul, sarea, boabele de piper si boabele de mustar, punem pe foc si dam intr-un clocot.
Amestecul se toarnă fierbinte peste conopidă. Lăsăm deoparte cam o ora apoi daca mai este nevoie mai completăm cu lichid si punem capacul.

La fel procedăm si pentru gogoșari
Ingrediente:
Gogoșari
1 l apa
500 ml otet
200 gr zahar
1 lingura boabe piper
1 lingura boabe mustar

1 lingura sare grunjoasa
Gogoșari ii spălăm ii curata de cuptor si seminte si ii tăiem felii, apoi ii așezăm in borcane.
Punem intr-un vas apa, otetul, zaharul, sarea, boabele de piper si boabele de mustar, punem pe foc si dam intr-un clocot.
Amestecul se toarnă fierbinte peste gogosari. Lăsăm deoparte cam o ora apoi daca mai este nevoie mai completăm cu lichid si punem capacul.

Castraveți la saramura

Pentru ca este toamna este vremea muraturilor . Preferatele noastre sunt castravetii si pepeni la sarmaua.
Ingrediente:
Castraveți
Usturoi
Maciulii de marar
Frunze de telina
Hrean
Boabe de piper
Boabe de muștar
Foi de dafin
Sare g

Se așează castravetii in borcan, se adaugă usturoiul, hreanul, boabele de piper si muștar, foile de dafin, iar deasupra maciuliile de marar , frunzele de felină si crengute de visin daca aveti.
La un borcan de 1700ml eu pun 4 căței de usturoi, o rădăcina mai groasă de hrean tăiată in 4, 1 linguriță boabe de muștar, 1 linguriță boabe de piper, 2 frunza de dafin, 1 maciulie de marar, o frunza de felină.
Separat se face saramura, 1 lingura de sare la un litru de apă plus inca o lingura la toata cantitatea de apă. De exemplu daca aveti 3 litri de apă puneti 4 linguri de sare.
Cand este gata saramura se toarnă fierbinte peste castraveți si se închide borcanul.

duminică, 28 octombrie 2018

Muffins cu dulceață de visine

Ingrediente

250 gr. făină

125 gr. zahăr

10 gr. praf de copt

un vârf de cuţit de sare

125 ml ulei de floarea soarelui

225 ml lapte bătut

1 ou

dulceață de vișine

Preparare
Într-un castron se amestecă bine ingredientele solide (făina, zahărul, praful de copt, sarea).

În alt castron se amestecă ingredientele lichide (ulei, lapte, ou)

Peste ingredientele solide se adauga compoziţia lichidă şi amestecă uşor doar până ce se încorporează făina.

Se aşează aluatul în formele de muffin, deasupra se pune cate o visina din dulceata şi se dau la cuptor pentru 20 minute Până se rumenesc usor deasupra.





marți, 2 octombrie 2018

SCHAUMA NATURE MOMENTS

Anul trecut in aprilie am primit spre testare de la Buzzstore samponul pentru volum

SCHAUMA NATURE MOMENTS Provence Herbs & Lavender.


Am fost mulțumită si i-am fost fidelă un an, dar totusi aveam o problema, imi ieșea vopseaua din par prea repede. Luna trecută m-am hotarat sa schimb samponul si am ales unul din aceeași gama, dar cel pentru par vopsit,  SCHAUMA NATURE MOMENTS Raspberry & Sunflower Oil.

 Rezultatul... sunt foarte mulțumită, vopseaua rezistă mai mult pe par, iar părul este strălucitor.
 Vopseaua este #purecolor Rasberry Red.
#buzzstore #buzzpurecolor

#buzzschauma